• כסאות בטיחות
  • טיפים והמלצות בטיחות
  • ביקורת בטיחות
  • בוסטרים
  • אזהרות בטיחות
  • סלקלים
  • כסאות בטיחות
  • טיפים והמלצות בטיחות
  • ביקורת בטיחות
  • בוסטרים
  • אזהרות בטיחות
  • סלקלים
נוסעים בטוח
  • כסאות בטיחות
  • טיפים והמלצות בטיחות
  • ביקורת בטיחות
  • בוסטרים
  • אזהרות בטיחות
  • סלקלים
  • כסאות בטיחות
  • טיפים והמלצות בטיחות
  • ביקורת בטיחות
  • בוסטרים
  • אזהרות בטיחות
  • סלקלים
ראשי » אזהרות בטיחות » 10 טעויות נפוצות בהתקנת כסא בטיחות ברכב

10 טעויות נפוצות בהתקנת כסא בטיחות ברכב

48 תגובות

יותר מ 70% ממושבי הבטיחות ברכבים מותקנים בצורה לא נכונה, או שהילד הנוסע בכסא לא חגור נכון. כן, זו אינה שגיאה – מדובר ביותר משבעים אחוזים!. לפי הסטטיסטיקה הזו, אם אתם מסיעים כיום ילד במושב בטיחות, כנראה שאתם עושים משהו לא נכון. אבל, הבשורות הטובות הן שאת רוב הטעויות ניתן לתקן בקלות, ובדרך כלל מבלי הצורך לרכוש מושב חדש או להשקיע כספים נוספים.

פרסומת: מגוון עצום של כסאות בטיחות במחירים ללא תחרות. 

טעות מס' 1: מתחילים להסיע את הילד עם הפנים לכיוון הנסיעה לפני הזמן
טעות מס 1
זו היא הטעות הנפוצה ביותר וגם המסוכנת ביותר. החל משנת 2011, אירגון הרופאים האמריקאי ממליץ שילדים ישבו נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים לפחות, בלי קשר לגובהם או למשקלם. עמוד השידרה של ילדים מגיע למלוא חוזקו רק לאחר מספר שנים, ויכולת הגוף לספוג מכה חזקה, כמו זו שעלולה לפגוע בו בשעת תאונה, פחותה בהרבה מזו של אדם בוגר. במילים אחרות, במקום בו גוף של בוגר יכול להתמודד עם מכות ופגיעות מסוימות, באותם המקרים ילד עלול להפגע אנושות. ישיבה נגד כיוון הנסיעה בטוחה יותר ב-500% לעומת ישיבה עם כיוון הנסיעה.

טעות מס' 2: עוברים לשלב "הבא" מוקדם משצריך
טעות מס 2
כמו בטעות מספר אחת, חלק גדול מההורים מעבירים את ילדיהם מישיבה נגד הכיוון לישיבה עם הכיוון, או מישיבה בכסא לישיבה בבוסטר עם גב, או מישיבה בבוסטר עם גב לבוסטר ישיבה, או לישיבה ללא בוסטר בכלל, הרבה לפני שגופו של הילד מוכן פיזית או מנטלית להתמודד עם "השלב הבא". כל שלב מעניק לילד הגנה הולכת ופוחתת מהשלב שלפניו וזאת, מבלי לפצות את הילד באמצעי המיגון שקיימים למבוגרים היושבים במושב הקדמי (כריות אוויר).

העובדה שהחוק מאפשר להושיב ילד בבוסטר מגיל שלוש לא אומרת שמדובר במהלך מומלץ. ככול שתמשכו יותר בכסא הבטיחות עם הרצועות הפנימיות, כך ייטב. זה שהחוק לא מבדיל בין בוסטר עם גב לבוסטר ישיבה בלבד, לא אומר שהם בטוחים באותה המידה. באופן כללי, מומלץ לא לעבור לישיבה ללא בוסטר עד גיל 11 או 12. חשבו האם אתם רוצים להעניק לילדכם מקסימום או מינימום הגנה?

טעות מס' 3: שימוש שגוי באיזופיקס LATCH

טעות מס 3
מערכת ה-ISOFIX או ה-LATCH קיימת כמעט בכל רכב החל משנת יצור 2002. תפקידה של המערכת לאפשר התקנה קלה יותר של כסאות הבטיחות ברכב. מה שרוב האנשים לא יודעים הוא, שמערכת ה-ISOFIX היא לא יותר בטוחה מאשר התקנה נכונה באמצעות חגורת בטיחות. לעולם אין להתקין כיסא ברכב גם באמצעות איזופיקס וגם באמצעות חגורת הבטיחות, אלא אם כן צויין כך במפורש בהוראות ההתקנה של הכיסא. רוב יצרני הרכב לא מאפשרים התקנת כיסא במושב האמצעי. בידקו בספר הרכב איפה מותר להתקין כיסא. אם אתם לא בטוחים התייעצו במומחה (ראו טיפ מספר 10).

טעות מס' 4: שימוש באביזרים נוספים
טעות מס 4
אם זה לא אביזר שמגיע עם הכסא (או לא נרכש מיצרן הכסא כאביזר רשמי ומאושר), אם זה לא אביזר שנבחן בשעת תאונה עם הכסא (CRASH TESTED) – אי אפשר לערוב לכך שהאביזר בטוח לשימוש עם הכסא . כריות פנימיות, כיסויים, כריות ראש, מגיני מושב, צעצועים, קשתות או צעצועים – אל תוסיפו שום דבר. במקום זה מתאים המשפט: "כל המוסיף, גורע"

טעות מס' 5: לא צריך לקרוא את החוברת
טעות מס 5
אני הטיפוס שמוציא מהקופסא, מעיף את החוברת הצידה וישר הולך להתקין/להפעיל/לחבר/לנסות כל צעצוע או ג'אגט שקניתי. מי בכלל רוצה לקרוא את כל החוברות המשעממות האלו. שמדובר בכסאות בטיחות – אתם רוצים.

קריאת החוברת תסביר לכם בדיוק את כל מה שצריך לדעת לגבי התקנה, תפעול וטיפול בכסא. חלקים גדולים מהחוברת לא רלוונטים לסוג הרכב או סוג ההתקנה שלכם, כך שהקריאה בפועל של מה שחשוב לכם תארך הרבה פחות ממה שאתם חושבים. החוק בישראל מחייב לצרף חוברת בעברית לכל כסא בטיחות. אם איבדתם אותה, רבים הסיכויים שתמצאו עותק באתר היצרן.

טעות מס' 6: לחשוב שמילוי החוק "כלשונו" אומר שילדכם באמת בטוח
טעות מס 6
מובן מאילו שמילוי אחרי הוראות החוק כלשונן יפתור אתכם מלקבל דו"ח תנועה משוטר. החוקים והתקנות בנוגע לבטיחות ילדים ברכב הם נקודת התחלה, אבל לא צריך להיות מבין גדל בפוליטיקה ובחוק כדי לדעת שהמחוקקים תמיד נמצאים מאחור בכל הנוגע להתאמת החוק למציאות. רוב התקנות הנוגעות לבטיחות ילדים נמצאות בפיגור של שנים רבות (מאוד) מהמחקרים, המידע והטכנולוגיה הקיימים כיום על מנת לספק את ההגנה הטובה ביותר האפשרית.

לדוגמה, בישראל החוק מאפשר להסיע ילד במושב בטיחות עם כיוון הנסיעה כאשר הוא בן שנה ומעל 9 ק"ג. זאת, לעומת המחקרים העדכניים שלא ממליצים לשנות את כיוון הכסא לפני גיל שנתיים. לכן, חשוב להתייחס אל החוק כאל המינימום המתחייב, ולהסתמך על המלצות עדכניות של מומחים בלתי תלויים.

טעות מס' 7: שימוש בכיסא פג תוקף או פגום
טעות מס 7
תמונה של כיסא שפג תוקפו לפני 12 שנים שהוצאתי מרכב של לקוחה

כן, לכסאות בטיחות יש תאריך תפוגה. בידקו בתחתית או בגב הכיסא ומיצאו את תאריך היצור. חלק מהיצרנים כותבים גם את תאריך התפוגה, וחלקם כותבים בחוברת או באתר היצרן אחרי כמה זמן מתאריך היצור יש להפסיק להשתמש בכסא. חשוב לציין: בכסאות אירופאים יכול להיות שלא תמצאו תאריך יצור או תפוגה – ואז ההמלצה היא לא להשתמש בכסר יותר מ-10 שנים מתאריך השימוש הראשון.

מרגע שפג תוקפו, יש לזרוק את הכסא ואף רצוי לגזור את הרצועות, כך שמי שיאספו מהאשפה לא יחזיר אותו לשימוש. נסו לרסק אותו עם פטיש (בזהירות) – זה יכול להיות מהנה. רצוי גם לבדוק את אתר היצרן אם לא הוכרז החזר על הכיסא שלכם.

טעות מס' 8: בשביל מה להדק, הרי קנינו כיסא יקר ואיכותי
טעות מס 8
להיות עדין ורך עם הילד שלכם זה דבר רצוי ואף הכרחי. אבל, כשחוגרים את הילדים ברכב צריכים להיות בדיוק ההפך מכך. חיגרו, הדקו, מישכו – אל תשאירו את החגורות רפויות, מידלדלות או שהם מחליקות מהכתף. סיגרו את שני האבזמים ואת אבזם הפלסטיק האמצעי (בכסאות אמריקאים), כוונו את אבזם הפלסטיק לגובה בית השחי. בידקו שאין שאריות חגורה שנתפסו בבגד. ילד שאינו חגור בכסא כמו שצריך לא יזכה להגנה בשעת תאונה – לא משנה איזה כסא טוב קניתם וכמה כסף השקעתם בו.

טעות מס' 9: לא מחלפים את כסא הבטיחות לאחר תאונה או קונים כסא מיד שניה
טעות מס 9
אם רכבכם עבר תאונה, אפילו קלה, בידקו בחוברת הכסא מה הם התנאים שהופכים את המושב שלכם לפסול. רבים מהיצרנים מגדירים את הכסא כפסול אפילו אחרי תאונה קלה, גם אם לא ישב ילד בכסא כשהיא התרחשה. במקרים רבים ניתן לתבוע את עלות הכיסא מחברת הביטוח.

כלל האצבע אומר שכאשר אחד מנוסעי הרכב פונה במאזור התאונה באמבולנס, או נפתחה כרית אוויר, או הרכב נגרר ממקום התאונה ולא נסע עצמאית, או שהדלת שלייד הכסא נפגעה בתאונה (כל אחד מהתנאים בנפרד) – הכיסא פסול ויש להשמידו באופן מיידי.

לגבי קניית כיסא מיד שניה או קבלת כיסא ישן בירושה – בכל מקרה בו אתם לא בטוחים לגבי ההיסטוריה של הכיסא והאם הוא היה או לא היה מעורב בתאונת דרכים – אל תרכשו ואל תתקבלו כיסא שכזה, אלא אם אתם בטוחים ב-100% וסומכים על מקור הכסא. עדיף לקנות כסא פשוט ולהתקינו נכון, מאשר להשתמש בכסא יקר שחשוד כפסול.

טעות מס' 10: לא להתיעץ במומחה
טעות מס 10
טכנאים מורשים לכסאות בטיחות מיומנים בהתקנה, הדרכה, בחינה ושימוש נכון במושבי בטיחות. תפקידם הוא לא להתקין את הכסא עבורכם, אלא להדריך אתכם על מנת שתדעו לעשות זאת נכון בכל פעם מחדש. וכן – בדרך כלל הם מספקים את שרותיהם בחינם. כמו כן, מומלץ לפנות לארגון "בטרם" ולבקש מהם להפנות אתכם לטכנאי שיעזור לכם להיות בטוחים יותר.

פרסומת: מגוון עצום של כסאות בטיחות במחירים ללא תחרות.

1 1 vote
Article Rating
שיתוף
  • Facebook
  • Pinterest
  • Google
  • Twitter
  • Email
פורסם ב: אזהרות בטיחות, טיפים והמלצות בטיחות, כסאות בטיחות
« הקודם
הבא »

אודות


להציג את כל הפוסטים של

Subscribe
Notify of
guest

guest

48 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
ליאה
ליאה
06/02/2022 23:26

היי שגיא,

הבן שלי בן שנה ו-5 חודשים, יושב בכיסא של ברייטקס בוליווד נגד כיוון הנסיעה.

הבנתי שמומלץ למשוך כמה שיותר את הישיבה שלו נגד כיוון הנסיעה, אפילו מעבר לגיל שנתיים. השאלה שלי היא האם זה בסדר שהרגליים שלו מקופלות בגלל שהן מתנגשות במשענת של הכיסא של הרכב. במידה וזה לא בסדר, מה עליי לעשות כדי שהן לא יהיו מקופלות ככה?

תודה רבה!!

Last edited 6 months ago by ליאה
0
הגב
View Replies (2)
עינת
עינת
25/08/2021 22:25

היי שגיא,

בני בן שנה ו- 11 חודשים, וביתי בת חצי שנה,
שניהם באחוזונים 90 של גובה ומשקל.
יש לנו כסא של greco מדגמי extend 2fit, של הבן הגדול והקטנה עדיין נוסעת בסלקל של peg-perego.
1. עד איזה גיל אפשר לחגור בסלקל?
2. היום קנינו בוסטר Grow With You Clicktight של britax בשביל הילד, האם זה מוקדם מידי?

תודה.

0
הגב
View Replies (2)
בת אל
בת אל
31/05/2020 11:18

שלום שגיא,
קניתי כבר בולוורד קליק טייט ובחוברת התקנה של הכסא(כאשר הפנים בכיוון הנסיעה) רשום שאני צריכה להוציא לחבר חגורת ריסון מקופבת איחסון( מאחורי הכסא) לנקודת עיגון של הרכב…אני לא מוצאת ברכב שלי נקודה כזו. האם זה הכרחי? נשמע שזה קשור לאיזופיקס וכתבת שאסור לחבר את שניהם ביחד….אז איך זה ייתכן?

Last edited 2 years ago by בת אל
0
הגב
View Replies (1)
בת אל
בת אל
24/05/2020 11:01

שלום שגיא,
קניתי כסא של קיליק טייט של בריטקס עבור תינוקת בת שנה וחצי כמעט. ואני מתלבטת היכן להניח אותו, מקדימה או מאחורה. הבנתי מדברים שכתבת, שהכי טוב מאחורה נגד כיוון הנסיעה, אבל זה לא אפשרי כי בצורה הזו פחות אני רואה את הבת שלי.
מה אתה ממליץ?

0
הגב
View Replies (1)
תניה
תניה
05/05/2020 19:00

שגיא שלום,
ברשותנו 2 כסאות ברייטקס אדווקט עבור התאומים שלנו. הבן הקטן יותר בגודל יושב מקדימה (הפוך כמובן) והבן הגדול יותר במושב האחורי. הם בני חצי שנה והחלטנו להגביהה קצת המשענת כדי שהרצועות יהיו נוחות מעל הכתפיים שלהם וגם לשנות את הזוית שיהיה פחות שוכב ויותר יושב. האם זה בסדר?
קראנו היטב את החוברת אבל אין ממש הסבר על איזה זוית מתאים לאיזה גיל.
איך אני יודעת שנח להם? הקטן נראה די מרוצה הכסא והבן הגדול פחות

0
הגב
View Replies (2)
מורן
מורן
11/10/2019 20:58

יש לי סלקל של פג פרגו viaggio sl
והרגל של הבסיס איזופיקס לא ננעלת…עד שאקבל חלופי אפשר להשתמש בבסיס ולחגור בנוסף? גם וגם?
תודה מראש

0
הגב
View Replies (1)
יהלי אמינוב
יהלי אמינוב
28/07/2019 13:34

שלום,
יש לי סלקל של פג פרגו שיוצר ב12/14 כלומר תוקפו פג לאחר 5 שנים מהיצור כמו שכתוב על הסלקל. עוד מספר חודשים.
הכסא לא היה כמעט בשימוש אך כשהוצאתי אותו לקראת התינוק החדש ראיתי שיש שבר בקלקר של המגן ראש . בשיחה עם פופיק הם טוענים שיכולים להחליף את החלק. האם זה יהיה בטיחותי להחליף חלק כעט שעומד לפוג התוקף? כמו כן אין לנו את החלק של האיזופיקס לחיבור של הסלקל ואני מרגישה שמיותר לרכוש ב700 שח בשביל מספר חודשים . האם זה מספיק בטיחותי לחגור ללא האיזופיקס, רק עם החגורת בטיחות של הרכב?
תודה רבה.

0
הגב
View Replies (1)
שמוליק
שמוליק
16/06/2019 15:32

איך ניתן למנוע שכחה של חגירת הילד. מסקר לא מחייב שעשתי עם שלשה הורים מסתבר שכולם שכחו לפחות פעם אחת לחגור את הילד. למה אין כסא בטיחות שמתריע כשיש עליו משקל והוא לא חגור (כמו שיש בכסא רגיל)

0
הגב
View Replies (2)
מאיה
מאיה
04/04/2019 20:31

שלום
היום רכשנו כיסא של גרקו…בעלי התקין אותו בכיסא האמצעי באמצעות איזופיקס. האם זה בסדר?
חשוב לציין שהחיבור נעשה על ידי חיבור אחד מכל צד של המושב
תודה

0
הגב
View Replies (1)
רנה
רנה
30/04/2018 15:18

קניתי לבני כיסא בטיחות של chico netfix. לכיסא יש 9 מצבים. עד היום בני היה על שלב 1, היום הוא בן חמישה חודשים.
מתי עליי להעביר לשלב 2 וכן הלאה?
תודה.

0
הגב
View Replies (1)
מורן
מורן
11/03/2018 20:38

שלום . כיצד מחברים בוסטר עם רצועות פנימיות לרכב על ידי חגורת בטיחות ?

0
הגב
View Replies (1)
ששי
ששי
26/12/2017 21:42

רכשנו מהאינטרנט כיסא של בוסטר keeper הבת הגדולה שלי ישבה בו עד עכשיו. עכשיו רוצים לתת אותו לאחותה בת שנה וחצי צריך לקשור אותו נגד כיוון הנסיעה אין לנו מושג איך עושים זאת אין סרטונים עבור כיסא זה לפי המפרט שלו ישמחו אפשרות כזאת. אשמח לעזרה תודה
ששי 0507681240

0
הגב
View Replies (1)
אוריה
אוריה
23/11/2017 14:45

שלום שגיא! קנינו לביתנו בת השנה כסא בטיחות של GRCO מסוג SIZE4ME. לאחר הקניה ראינו שאין לנו ברכב חיבורי איזופיקס. האם אתה יודע מהי הדרך הבטוחה ביותר להתקין את הכסא רק עם חגורת הבטיחות? והאם ניתן לחבר אותו במושב האמצעי.
תודה רבה מראש.

0
הגב
View Replies (1)
שי
שי
28/10/2017 11:45

היי יש לי וולוו s60-2005 וכסא של איוונפלו איך מחברים לשילדת הרכב את החגורה?

0
הגב
View Replies (1)
הילה צומי
הילה צומי
06/09/2017 16:27

שלום שגיא
קניתי סלקל פג פרגו בוק פלוס (כחלק מהחבילה של העגלה) וגם כסא בטיחות צ'יקו נקסטפיט..
קצת מבולבלת בעניין האיזופיקס, האם הוא מגיע עם אחד מהם או שעליי לרכוש? ואם עליי לרכוש- זה סוג אחד שמתאים לשניהם? מה החשיבות/ היתרון של האחזופיקס?

0
הגב
View Replies (1)
דנה
דנה
06/09/2017 13:49

שלום, אשמח לדעת למה לא מומלץ לחבר מושב בטיחות (עם כיוון הנסיעה) גם באמצעות איזופיקס וגם באמצעות חגורת הבטיחות? האם יכול להגרם מכך נזק בטיחותי…? כך זה מחובר אצלנו היום. האם כדאי לבטל את אחד מהחיבורים? תודה.

0
הגב
View Replies (1)
עידית
עידית
05/09/2017 14:42

האם יש סרטון הדרכה להתקנת הjoei i gemm עם חגורות הרכב, או הסבר כלשהו?
קנינו מכם את הסל קל אך ללא הסבר…

0
הגב
View Replies (1)
רוני
רוני
19/07/2017 12:31

שלום רב,
אני מעוניינת לקנות כיסא בטיחות לרכב שני לילדה בת 1.5 ששוקלת 10 ק"ג.
יש לי את הכיסא Nextfit Chicco שקניתי ע"פ ההמלצה.
מחפשת משהו בטיחותי במחיר סביר (נסיעה מהבית לגן, פעם ביום כ-5 דק').

תודה רבה!!!

0
הגב
View Replies (1)
מורו
מורו
24/07/2016 08:04

שלום,
קניתי אתמול כסא של ג'ואי סטייגס איזופיקס לאחר הרכישה ראיתי מדבקה על הכיסא שרשום תאריך 16042018 מה זה אומר? האם זה תאריך תוקף? זה הגיוני שיכול להיות שמכרו לי כסא של 850 ש״ח עם תוקף לפחות משנתיים?

0
הגב
View Replies (1)
שחר
שחר
22/08/2019 11:43

שלום, ברשותי 2 כיסאות בטיחות של צ'יקו נקסטפיט (אחד ברכב שלי ואחד אצל אשתי). בקרוב אשתי אמורה ללדת ילד שני. אני רוצה שיהיה לפחות כיסא אחד נוסף ברכב שלה לתינוק. רוב הנסיעות הארוכות והעיקיריות מתבצעות עם הרכב שלי. האם להעביר גם את הצ'יקו השני אלי לרכב ולרכב שלה לקנות כיסא פשוט לתינוק כגון סלקל או כיסא אחר מתאים או שעדיף לקנות לילד הבכור כיסא בטיחות אחר עם איזופיקס ואת הציקו להשאיר לתינוק החדש? הבכור בן שנתיים ו 8 שוקל 11 קילו כבר יושב עם הפנים לכיוון הנסיעה ובמצב ישיבה זקוף (90 מעלות +/-). קניתי כבר שני כסאות יקרים לכן לא… Read more »

-1
הגב
View Replies (5)
קטגוריות
  • אזהרות בטיחות
  • בוסטרים
  • ביקורת בטיחות
  • טיפים והמלצות בטיחות
  • כסאות בטיחות
  • סלקלים
פוסטים אחרונים
  • האם מותר להושיב ילד במושב הקדמי?
  • איך נכון (ולא נכון) לחגור ילד/ה בבוסטר?
  • איך נכון לחגור ילד בכיסא בטיחות?
  • חגירה נכונה של סלקל לתינוק
  • איך הכי נכון לשלב 3 כסאות בספסל אחורי?
  • למה לכסאות בטיחות יש תוקף?
  • דגשים להתקנה כיסא בטיחות ברכב
  • מה זה איזופיקס?
  • מכשיר למניעת שכחת ילדים ברכב
  • האם להושיב את התינוק עם או נגד כיוון הנסיעה?
  • איך נכון להתקין סלקל ברכב ללא בסיס?
  • כסאות הבטיחות האמריקאים הטובים ביותר לשנת 2018
  • האם ניתן להתקין סלקל או כסא בטיחות במושב הרכב הקדמי?
  • 18 כסאות הבטיחות האמריקאים הטובים ע"פ BGL לשנת 2021
  • 9 כסאות בטיחות משולבי בוסטר מומלצים לשנת 2022
מחבר הבלוג: שגיא שילר
שגיא הוא המנכ"ל והבעלים של בייבי אאוטלט - האאוטלט הגדול בישראל למוצרי תינוקות וילדים ו-Toyland - אתר האינטרנט הגדול בישראל למוצרי תינוקות וילדים. שגיא הוא מתקין שהוסמך ע"י ארגון 'בטרם' ו-SafeKids העולמי
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
Powered by iMazor - e-Commerce Solutions
Show Buttons
Hide Buttons
wpDiscuz
48
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
| הגב
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.